torstai 27. syyskuuta 2012

Viime viikon maanantaina alkoi varsinainen opiskelu. Ensimmäinen päivä alkoi tiedotustilaisuudella, jonka ajan tiesin etukäteen, mutta paikkaa ei ollut ilmoitettu missään. Kysyin paikkaa itävaltalaiselta Erasmus-opiskelijalta, jonka tiesin tulevan samoille kursseille kanssani. Mentiin sitten aamulla luokkaan, johon oli merkitty 3. vuoden kemian opiskelijoiden infotilaisuus. Ehdittiin istua siellä noin 20 minuuttia ennen kuin todettiin, että paikka oli täysin väärä ja lähdettiin pois. Löydettiin onneksi melko nopeasti oikea paikka, mutta oli silti vähän noloa mennä ensimmäisenä päivänä myöhässä sinne.

Opiskelut alkoivat melko reippaalla tahdilla. Luentoja on kaksi joka päivä, toinen yhdeksältä ja toinen yhdeltätoista. Niiden välissä on joka toinen päivä tutoriaalitunti. Iltapäivisin on joka päivä perjantaita lukuunottamatta kolme tai neljä tuntia labroja. Yliopistolla menee siis yleensä koko päivä. Lisäksi minulla menee matkoihin melko paljon aikaa, kun asun niin kaukana, joten ylimääräistä vapaa-aikaa ei tällä hetkellä ainakaan mitenkään suunnattoman paljon ole. Tutoriaalityöt pitää palauttaa pari päivää ennen tutoriaaleja, joita on kolme viikossa ja lisäksi labroista pitää palauttaa yksi työselostus joka viikko.

Oltiin Nordic Societyn sitseillä viime viikolla. Glasgow'ssa opiskelee todella paljon suomalaisia, jotka tekevät täällä koko tutkintoaan. Sitseilläkin noin 80 % osallistujista oli suomalaisia. Sitsit olivat luonteeltaan vähän erilaiset kuin suomalaiset sitsit. Lauluja laulettiin paljon vähemmän ja punishmentteja oli kaksi koko illan aikana. Sitsit myös alkoivat noin 20 minuuttia myöhässä, kun ihmiset tulivat paikalle. Hauskaa kyllä oli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti