sunnuntai 18. marraskuuta 2012

Lokakuun viimeinen viikonloppu oltiin Lontoossa. Lähdettiin sinne lauantaiaamulla junalla ja oltiin Lontoossa kahden aikaan, jonka jälkeen menin poikaystävääni vastaan Heathrow'lle. Oltiin Lontoossa niin vähän aikaa, että kaikki tuntui melko sekavalta. Mentiin vain nopeasti paikasta toiseen, että nähtäisiin mahdollisimman paljon. Hostelli oli mukava, tosin se oli hieman kaukana keskustasta. Sunnuntaina käytiin London Eye:ssa ja kierreltiin jossain markkinoilla. Illalla lähdettiin bussilla takaisin Glasgow'hun. Myöhästyttiin melkein meidän bussista, koska halpataksiyhtiön hieman Frankensteinin hirviön näköinen, huonosti englantia puhuva taksikuski ei löytänyt Lontoosta bussiasemaa. Lopulta saksalainen kaverini Kati opasti kuskin perille kartan avulla ja päästiin juoksemaan bussiin. Bussimatka kesti yön yli ja oli melko epämukava. Bussissa ei ollut tilaa liikuttaa jalkoja ja en saanut nukuttua ollenkaan. Bussi saapui Glasgow'hun kahdeksalta, käytiin ostamassa aamupalaa ja mentiin suoraan luennolle, joka alkoi yhdeksältä. Oli melko puuduttava päivä.


 Lontoo

Hostelli Lontoossa

Poikaystäväni onnistui tulemaan hyvin huonoon aikaan käymään, koska meillä oli labroissa viimeinen viikko ja kaksinkertainen työmäärä. Lähinnä päivät menivät siis minulla opiskellessa ja hän kierteli itsekseen kaupugilla ja istui tietokoneluokassa. Torstaina ehdittiin käydä Botanic Gardensilla katsomassa kasveja. Halloween jäi kyllä täysin juhlimatta opiskelukiireiden takia.



Botanic Gardens

Maanantai 5.11. oli Guy Fawkes'in päivä ja oltiin keskustassa katsomassa ilotulitusta. Se oli hieno, mutta kengät kastuivat läpimäriksi nurmikolla seisoskellessa ja oli todella kylmä. Viime viikolla meillä ei ollut labroja, mutta sen sijaan jouduimme pitämään ryhmäesitelmän aiheesta: "Find examples of Buchwald-Hartwig C-N bond forming reactions in the presence of enolisable carbonyls." Jännitin esitelmän pitämistä todella paljon etukäteen, mutta lopulta se sujui kohtalaisesti. Ainakaan meidän ei enään tarvitse pitää muita esitelmiä.


Guy Fawkes' Day

Viime viikon lauantaina käytiin Stirlingissä Johannan ja Cecilian kanssa. Onnistuttiin viettämään koko päivä Stirling Castle:ssa. Siellä oli yksisarvisia joka puolella, lähes jokaisessa seinäkoristeessa ja patsaassa oli yksisarvinen. Yksisarvinen on kyllä Skotlannin kansalliseläin, mutta tuolla niitä oli jo liikaa.

Stirling Castle ja hautasmaa

Striling

Yksisarvinen Striling Castle:ssa

1 kommentti: